سفارش تبلیغ
صبا ویژن

حجاب ، صدفی برای مروارید

 

به نام خدا

 

وزنه برداری همیشه از جمله ورزشهایی بوده که به خاطر قوانین خاصی که دارد، ورزشکاران زن مسلمان اجازه حضور در رقابتها رسمی را نداشتند. مهمترین علت این مسئله نیز این بود که بنابر قوانین باید آرنجها و زانوهای وزنه برداران بدون لباس باشد تا داوران یکی از خطاهای اصلی این مسابقات را که همان کمک گرفتن از پاها برای بلند کردن وزنه است را تشخیص دهند. برای همین زنان مسلمان در طول تاریخ این ورزش یا نمی‌توانستند در رقابتها شرکت کنند  یا باید از پوشش استاندارد بین المللی استفاده می‌کردند. این مسئله ای است که کلثوم بینظیر عبدالله یک تنه با آن مبارزه کرده تا نام خود را به عنوان نخستین وزنه بردار زن مسلمانی در کتاب تاریخ این ورزش ثبت کند که با حجاب کامل در رقابتهای جهانی شرکت کرد.

در ادامه گفت‌وگوی خبرنگار اعزامی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) به پاریس را با کلثوم بینظیر عبدالله خواهید خواند.

• خانم عبدالله، شما درست است که ریشه‌ای پاکستانی دارید، اما فکر می‌کنم بیشتر آمریکایی هستید، از خودتان بگوئید و اینکه چگونه به این ورزش گرایش پیدا کردید.

- در ابتدا من تکواندو کار می‌کردم. سپس تصمصم گرفتم ورزشهای قدرتی‌تری کار کنم و در اینترنت دنبال ورزشهای قدرتی گشتم. بعد از اینکه در مقطع دکتری فارغ التحصیل شدم، در یکی از سایتها راجع به وزنه برداری و بازیهای المپیک مطلبی خواندم و به این رشته علاقه‌مند شدم. در شهری که من زندگی می‌کنم – آتلانتا، یک ورزشگاه مخصوص وزنه برداری وجود دارد و دو نفر از دانشگاه ما هم آنجا ورزش می‌کردند. من هم به آن باشگاه رفتم و تمرین را شروع کردم. بعد از حدود دو سال تمرین، مربی من در آن ورزشگاه به من گفت در شرایطی هستم که می‌توانم در مسابقات شرکت کنم. اما من آن موقع تنها به عنوان یک ورزش برای آماده سازی به آن نگاه می‌کردم، اما در نهایت در یکی از مسابقه‌هایی که همه می‌توانستند شرکت کنم، شرکت کردم که تجربه بسیار خوبی برای من بود. ورزشکاران و مربیان دیگر هم به من امیدواری می‌دادند که باید این رشته را ادامه بدهم و در مسابقه‌های بیشتری شرکت کنم. بنابراین در رقابتهای بیشتری در شهرهای اطراف شرکت کردم.

• این راه را طی کردید تا وارد مسابقه‌های ملی شوید؟ شما که با حجاب شرکت می‌کردید، مشکلی برای حضور در مسابقه‌های ملی آمریکا نداشتید؟

- پس از این رقابتها توانستم وارد مسابقه‌های ملی شوم، اما با توجه به اینکه هیچ وقت هیچ زن محجبه‌ای در رقابتهای ملی آمریکا شرکت نکرده بود، مسئولان گفتند که در مورد موضوع شما باید تصمیم گیری کنیم. برای همین به من اجازه ندادند در رقابتهای سال 2010 شرکت کنم. یکی از دلایلش نیز این بود که من از لباسهای استاندارد استفاده نکرده بودم. من چندین بار برایشان نامه نوشتم و شرایط را توضیح دادم و آنها می‌گفتند امکانش نیست و ما پیرو قوانین فدراسیون بین المللی هستیم. بعد، این موضوع به رسانه‌های محلی کشیده شد و در نهایت با مطبوعاتی شدن ماجرا، کمیته ملی المپیک آمریکا گفت که باید در مورد موضوع لباس شما با iwf مذاکره کنیم. من در طی چندین سال با توضیحات کاملی که دادم و حتی لباسی که پوشیدم و برایشان توضیح دادم، در نهایت قبول کردند و من توانستم در ماه جولای گذشته در رقابتهای ملی شرکت کنم.

• چگونه به رقابتهای جهانی راه یافتید؟

- من در مسابقات جهانی سال جاری از طرف پاکستان شرکت کردم، چون که آنها هیچ وزنه برداری نداشتند و به من گفتند که اگر بخواهم می‌توانم از پاکستان شرکت کنم و من هم قبول کردم. با این حال من خودم را چندان ورزشکار حرفه‌ای نمی‌دانم، چرا که باید در مسابقات بیشتری شرکت کنم تا بتوانم به یک آمادگی نسبی دست پیدا کنم.

 

• همانطور که می‌دانید شما نخستین زن مسلمان در تاریخ این رقابتها هستید که با پوشش کامل اسلامی در آن شرکت کردید، در این مورد چه احساسی دارید؟

- من از این بابت خیلی خوشحال هستم. هرچند که هیچ وقت فکر نمی‌کردم که در این موقعیت قرار بگیرم. همیشه برای خودم تمرین می‌کردم و تازه مسابقات رقابتی را شروع کردم. من هیچگاه نقش الگو را نداشتم، اما خوشحالم که امروز من الگو شدم و اولین زن محجبه‌ای بودم که در رقابتهای وزنه برداری شرکت کردم. امیدوارم زنان مسلمان بیشتری بتوانند در رقابتهای جهانی نماینده زنان مسلمان باشند.

• فکر می‌کنید بتوانید روزی عضو تیم ملی آمریکا باشید؟

- من در رقابتهای ملی آمریکا شرکت کردم، اما نتوانستم عضو تیم ملی باشم. برای ورود به تیم ملی باید نتایج بسیار خوبی در مسابقات ملی کسب کرد که در نهایت بتوان در تیم ملی آمریکا بود. البته دلیل عمده دیگری هم که باعث شد من نتوانم عضو تیم ملی شوم، سنم بود. برای من خیلی سخت خواهد بود. اگر جوانتر بودم شاید برایم راه پیشرفت کمی بازتر بود. البته می‌دانم که در بازیهای المپیک پکن یک وزنه بردار با سن بالا از تیم آمریکا شرکت کرده بود. با این حال من هم تمام تلاش خودم را خواهم کرد و شاید روزی عضو تیم ملی آمریکا شوم.

• در پایان می‌خواهیم بدانیم که چه توصیه‌ای دارید برای زنهای مسلمان. شاید بعضی از آنها فکر می‌کنند با حجاب نمی‌توانند یک ورزشکار شوند؟

- شاید برای برخی رشته‌های سرعتی و رکوردی موضوع حجاب کمی مشکل ساز باشد، اما وزنه برداری از جمله رشته‌هایی است که با حجاب هم می‌شود بدون سختی این را انجام داد. اکنون پارچه‌های خوبی هم هست که می‌توان لباس مناسب و متناسب با قوانین وزنه برداری را دوخت. حتی اکنون پارچه‌هایی وجود دارد که می‌توان با آن لباسهای مناسب شنا دوخت. به نظر من زنان مسلمان نباید پوشش را یک محدودیت ببینند بلکه این یک قدرت است که می‌توان با کمک آن نتایج بهتری گرفت. زنان مسلمان نباید حجاب را محدودیت بدانند



برچسب‌ها:
[ سه شنبه 91/1/8 ] [ 12:0 صبح ] [ ترنم عفاف ]
.: Weblog Themes By WeblogSkin :.
درباره وبلاگ

ترنم عفاف
حجاب افتخار من است .
برچسب‌ ها
امکانات وب